Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Aplicarea unei folii de protectie pe telefonul dvs.

Cum să aplici un protector de ecran

Un protector de ecran este un accesoriu extrem de util pe care toți posesorii de dispozitive ar trebui să îl ia în considerare. Ecranul original tactil este adesea afectat de căderi, coliziuni cu obiecte dure, se zgârie și se murdărește. Înlocuirea unui ecran de telefon sau tabletă deteriorat cu unul nou poate fi costisitoare și comparabilă ca preț cu achiziționarea unui dispozitiv nou. În schimb, un protector de sticlă rezistent, chiar și de înaltă calitate, poate fi achiziționat la un preț accesibil.

Cum să aplici un protector de ecran pe telefon

Majoritatea magazinelor oferă să îți instaleze protectorul de ecran atunci când îl achiziționezi, dar nu este neapărat să plătești pentru acest serviciu. Este o procedură simplă pe care o poți face singur cu ușurință. Ai nevoie doar de atenție, o suprafață curată și respectarea unui algoritm simplu.

Aplicarea unui protector de ecran pe smartphone nu este dificilă dacă acționezi cu grijă și fără grabă.

Există mai multe modalități de a aplica protectorul de ecran pe telefon. Una dintre cele mai simple și comode presupune utilizarea, pe lângă accesoriul potrivit pentru modelul tău de smartphone, a apei calde în baie și a unui scotch lipicios. Iată pașii:

  1. Pregătește spațiul de lucru în baie. Odată ce baia s-a încălzit și aburit, aburul va elimina aproape toată praful din aer, care altfel ar putea ajunge pe ecran sau pe sticlă. Asigură-te că îți speli bine mâinile și îți fixezi părul pentru a nu împiedica lucrul. Așterne o cârpă (fără peri) sau alt material curat pe suprafața de lucru.
  2. Pregătește instrumentele și accesoriile și așază-le la îndemână, astfel încât să le poți lua cu o singură mână. Printre lucrurile de care ai nevoie se numără un lichid special pentru curățarea ecranelor, o ștergătoare din microfibră, o ștergătoare umedă specială sau una uscată obișnuită, bandă adezivă, foarfece și o bucată subțire și dreaptă de plastic. Poți folosi și o card bancar sau una de discount. Ștergătoarele din microfibră sunt adesea incluse în kiturile de protector de ecran, dar dacă ai cumpărat un kit fără ele, poți achiziționa separat o ștergătoare din microfibră și, de exemplu, șervețele de hârtie pentru nas.
  3. Curăță ecranul telefonului de orice urme de murdărie. Începe prin a șterge ecranul cu ștergătoarea umedă sau umezind ștergătoarea uscată cu lichidul special pentru curățare a ecranelor. Poți folosi și alcool sau antistatic. Apoi, șterge orice reziduuri sau pete cu ștergătoarea din microfibră.
  4. Deschide ambalajul protectorului de ecran cu grijă. Asigură-te că nu îndepărtezi filmul protector de pe partea de jos (cea cu adeziv).
  5. Așează protectorul de ecran pe ecranul telefonului, aliniindu-l cu atenție cu toate marginile și decupajele pentru senzori sau butoane.
  6. Ia o bucată de scotch de 3-5 centimetri lungime și aplică partea de sus a scotch-ului pe sticlă, apoi îndoaie-o peste marginea sticlei și fixează celălalt capăt pe partea din spate a telefonului. Repetă acest proces de două-trei ori. Acționează foarte atent și fără grabă pentru a nu dezechilibra centrajul. În final, vei obține o „carte” sau o „ușă” în care scotch-ul joacă rolul „cernierelor”.
  7. Verifică dacă nu au rămas urme de praf pe ecran sau pe sticlă. Asigură-te că accesoriul nu s-a deplasat și se potrivește perfect cu dispozitivul.
  8. Deschide „cartea”, îndepărtează cu grijă filmul protector de pe sticlă și așază protectorul pe ecran, apăsând ușor în centru. Apoi, cu mișcări de la centru către margini, netezește cu cardul de plastic subțire. Acest lucru va elimina bulele de aer și va asigura o fixare fermă.
  9. Îndepărtează scotch-ul și vei avea rezultatul final.

Cum să aplici corect un protector de ecran 3D pe telefon

Dacă modelul tău de smartphone are un ecran curbat pe margini, cea mai bună protecție pentru dispozitivul tău va fi un protector de ecran 3D. Se deosebește de alte tipuri prin forma marginilor sale – acestea sunt, de asemenea, curbate și se potrivesc perfect cu forma ecranului.

Nu există diferențe fundamentale în aplicarea unui protector de ecran 3D, poți folosi algoritmul menționat mai sus. Singurul detaliu este că, după fixarea finală, trebuie să netezești mai întâi marginile, apoi să aplici protectorul pe centrul ecranului. Cu alte cuvinte, când accesoriul este deja aplicat pe ecranul telefonului cu stratul adeziv, folosește mișcări de netez

Date09/10/2023 Views46 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date09/10/2023 Views46 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Ai nevoie de o consultare?