Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Cum să puneți în funcțiune corect o baterie nouă?

Există mii de instrucțiuni pe Internet despre cum să încărcați bateria unui nou telefon. Inutil să spun că cele mai multe dintre ele se bazează pe fapte mitice și uneori doar inventate despre baterii. Ne propunem să renunțăm la investigațiile jurnalistice amatoare și să apelăm la depozitul de cunoștințe al centrului de service MisterFix

Oamenii de știință au creat această resursă pentru ingineri, profesori, studenți și utilizatori obișnuiți ai gadgeturilor moderne. Toate faptele de mai jos sunt fundamentate științific.

 

 

baterie

 

Cum se măsoară durata de viață a bateriei?

Orice baterie modernă are o resursă limitată de cicluri de încărcare. Aceasta înseamnă că fiecare caz de conectare la rețea este perceput de bateria telefonului ca un ciclu de încărcare, indiferent de durata acestuia. Numărul mediu de cicluri de încărcare pentru care sunt proiectate dispozitivele moderne nu este mai mare de 1000. După acest timp, bateria trebuie înlocuită, deoarece utilizarea sa ulterioară provoacă multe probleme.

 

 

 

 

Ghid despre cum să încărcați corect bateria telefonului pentru prima dată:

  • După ce ați despachetat telefonul , folosiți-l pentru puțin timp pentru a utiliza până la 2-5% din încărcare.

  • Încărcați telefonul pentru prima dată la 100% cu încărcătorul original pentru a configura controlerul (dacă întrerupeți procesul, este în regulă, conectați încărcătorul din nou).

  • Folosește doar incarcatorul original conectat la priză.

  • Nu încărcați bateria telefonului pentru prima dată de la un computer, o priză USB sau încărcare fără fir Qi.

  • După ce ați umplut capacitatea la 100% , deconectați încărcătorul.

  • Încercați să mențineți nivelul de încărcare între 30% și 80% în timpul funcționării unui telefon nou, renunțați la ideea de a-l aduce mereu la 100% și de a vă descărca „la zero” .

 

 

incarcare telefon

 

Secretele longevității bateriei:

Există reguli elementare care vă vor permite să vă abțineți de la cheltuieli neașteptate și apeluri inutile la serviciul de reparații telefonice. Experții nu recomandă să permiteți dispozitivului să se descarce complet, ci să îl conectați la rețea pentru 15-20% din încărcare. Această abordare va maximiza durata de viață a bateriei și va menține capacitatea acesteia pentru o lungă perioadă de timp.

Printre utilizatorii de gadgeturi moderne, există încă un mit conform căruia bateriei trebuie să i se acorde periodic o zi pentru a se odihni și să nu se încarce dispozitivul în acest moment, trebuie să fie oprit. Această părere este greșită. Durata de viață a bateriei nu depinde de faptul că țineți telefonul mobil oprit. Este determinat de același număr de perioade de reîncărcare.

În cele din urmă, protejați-vă sursa de alimentare mobilă de temperaturile extreme, atât pozitive, cât și negative. Acestea afectează negativ durata de viață a dispozitivului.

Date08/11/2022 Views259 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date08/11/2022 Views259 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?