Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Care este diferența dintre SSD si HDD?

SSD vs HDD - Comparing Speed, Lifespan, ReliabilityAlegerea laptopului perfect este deseori o provocare pentru mulți dintre noi în zilele acestea. Până nu demult, atunci când cumpărai un laptop sau un computer nou, nu te întrebai ce tip de unitate de stocare va fi instalată în el. Acum, pe piață există două tipuri principale de discuri pentru PC-uri și laptopuri – unitățile cu stare solidă SSD și discurile rigide HDD.

Iată top 3 diferențe dintre acestea:

1. Prețul. Ce influențează costul?

Unitățile SSD cu stare solidă sunt cu mult mai scumpe decât dispozitivele HDD tradiționale. Pentru a calcula diferența de preț, trebuie să aplici o formulă simplă: împarte costul unității de stocare la capacitatea sa. Numărul rezultat indică prețul per GB într-o anumită monedă. Astfel de calcule arată că primul tip este mai ieftin cu aproximativ 2,4 ori în comparație cu al doilea.

2. Capacitatea

Pentru utilizatori, discurile SSD și HDD cu o capacitate de 15 TB sunt acum disponibile în principiu. Dar astfel de capacități sunt pentru cei aleși. Cifre mai realiste astăzi sunt 14 TB pentru discurile HDD și 4 TB pentru unitățile SSD. Cu alte cuvinte, avantajul rămâne în favoarea discurilor rigide, dar se micșorează constant.

3. Viteza

De obicei, utilizatorii plătesc pentru viteză. Și în acest sens, unitățile SSD sunt mult superioare discurilor HDD. Sistemul de operare poate să pornească în câteva secunde, iar în timpul pe care îl petreci pentru a merge în bucătărie pentru o ceașcă de ceai, jocurile „grele” sunt deja gata de pornire. Copierea fișierelor va dura aproximativ 5-10 minute, nu ore.

 

Date13/10/2023 Views70 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date13/10/2023 Views70 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Ai nevoie de o consultare?