Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Cinci sfaturi pentru a evita oprirea telefonului în frig:

Perioada de iarnă este dificilă nu numai pentru corpul uman, ci și pentru tehnologia digitală. Telefoanele sunt deosebit de vulnerabile la temperaturi scăzute, deoarece sunt folosite în aer liber.

Producătorii încearcă să minimizeze impactul înghețului cât mai mult posibil, dar componentele individuale rămân totuși un punct slab și eșuează. În primul rând, este necesar să se determine condițiile climatice care sunt critice pentru gadget. Majoritatea modelelor funcționează bine până la 0°C, unele dintre ele fac față unei scăderi până la -5°C. Înghețul mai sever provoacă probleme în marea majoritatea dispozitivelor mobile.

 

telefon in zapada

Pentru a evita momentele neplăcute și pentru a te proteja, am pregătit câteva sfaturi pentru tine:

 

  • Când ieșiți afară, la temperaturi scăzute, încercați să vă încărcați telefonul în avans și cât mai complet posibil, apoi chiar și o scădere semnificativă a capacității atunci când este expus la frig pe baterie nu va scădea principalii indicatori până la pragul de oprire. 

 

  • Poartă-ți telefonul într-un buzunar interior, astfel încât, pe de o parte, îmbrăcămintea ta exterioară să-l încălzească, iar pe de altă parte, iPhone-ul să rămână la o temperatură pozitivă, susținută de căldura corpului tău. 

 

  • Dacă este posibil, evitați să vorbiți în frig și încercați să fiți într-un loc cald în momentul apelului și al conversației. Cert este că în momentul unui apel, telefonul consumă curentul maxim (mai ales dacă ești departe de stația de bază) și, în consecință, la o astfel de sarcină de vârf, bateria suferă cel mai mare impact, deci dacă este frig sau capacitatea sa este deja mult redusă, atunci există posibilitatea de deconectare.

 

  • Nu schimbați bateria într-un centru de service neautorizat, deoarece este garantat că nu este originală. Bateriile neoriginale sunt produse folosind tehnologii mai ieftine și folosind materiale ieftine care nu îndeplinesc cerințele de funcționare și siguranță. Chiar dacă la temperatura camerei, o astfel de baterie te mulțumește în ceea ce privește capacitatea și timpul de funcționare, atunci la temperaturi negative ușoare, procesele chimice din ea încetinesc dramatic și capacitatea scade atât de mult încât pur și simplu nu este capabilă să asigure funcționarea iPhone-ului și, de regulă, se oprește în cel mai inoportun moment. 

 

  • Dacă ești des și pe o perioadă îndelungată în aer liber, la temperaturi negative, atunci îți recomandăm să achiziționezi în prealabil o baterie externă, de dimensiuni reduse, astfel incat sa o poți purta cu tine, cu usurinta întotdeauna și, dacă este necesar, reîncărcați vă telefonul cu el, reducand astfel riscul de oprire.

 

baterie descarcata

Date22/11/2022 Views167 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date22/11/2022 Views167 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?