Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Cum sa faceti screenshot pe laptop

Pentru a realiza un screenshot pe un laptop, puteți urma una dintre metodele de mai jos, în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați:

1. Windows:
– Pentru a face un screenshot al întregului ecran, apăsați tasta „PrtScn” (Print Screen) de pe tastatură. Imaginea capturată va fi copiată în clipboard.
– Pentru a face un screenshot al ferestrei active (fereastra activă pe care o utilizați), apăsați „Alt + PrtScn”. Aceasta va copia doar fereastra activă în clipboard.
– După realizarea capturii de ecran, deschideți o aplicație de editare a imaginilor, cum ar fi Paint, Word sau Photoshop, și apăsați „Ctrl + V” pentru a lipi screenshot-ul capturat. Salvați imaginea după cum doriți.

2. macOS:
– Pentru a face un screenshot al întregului ecran, apăsați simultan tastele „Shift + Command + 3”. Imaginea va fi salvată automat pe desktop.
– Pentru a face un screenshot al unei anumite zone a ecranului, apăsați simultan tastele „Shift + Command + 4”. Cursorul va deveni o cruce, trageți cursorul pentru a selecta zona dorită, și eliberați butonul mouse-ului. Imaginea va fi salvată automat pe desktop.
– Pentru a face un screenshot al unei ferestre active, apăsați simultan tastele „Shift + Command + 4” apoi tasta „Space”. Faceți clic pe fereastra pe care doriți să o capturați, iar imaginea va fi salvată automat pe desktop.

3. Chrome OS:
– Pentru a face un screenshot al întregului ecran, apăsați simultan tastele „Ctrl + Switch Window” (butonul care înlocuiește tasta F5).
– Pentru a face un screenshot al unei ferestre active, apăsați simultan tastele „Ctrl + Shift + Switch Window”. Cursorul va deveni o cruce, faceți clic pe fereastra pe care doriți să o capturați, și imaginea va fi salvată în folderul „Downloads”.

Dacă folosiți un laptop cu un alt sistem de operare, procedura poate fi similară sau diferită. În general, puteți căuta opțiunea de captură de ecran în meniul de asistență sau căutați instrucțiuni specifice pentru laptopul și sistemul de operare pe care îl utilizați.

Date02/10/2023 Views12 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date02/10/2023 Views12 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?