Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

De ce nu funcționează touchpad-ul pe laptop ?

Touchpad-ul (sau pad-ul tactil) este o componentă importantă a laptopurilor moderne, care oferă o alternativă convenabilă la utilizarea unui mouse extern. Însă, există situații în care touchpad-ul nu funcționează cum trebuie sau deloc. În acest articol, vom explora câteva dintre cauzele comune pentru care touchpad-ul nu funcționează și vom oferi soluții posibile pentru remedierea acestor probleme.

Blocare manuală:

Multe laptopuri au un buton fizic sau o combinație de taste pentru blocarea/deblocarea touchpad-ului. Asigurați-vă că touchpad-ul nu este dezactivat accidental prin apăsarea acestui buton sau combinație de taste (de exemplu, Fn + o tastă specifică touchpad-ului).

Setări din sistemul de operare:

Verificați setările touchpad-ului din sistemul de operare al laptopului. În Windows, puteți accesa setările touchpad-ului din „Control Panel” (Panou de control) sau „Settings” (Setări) -> „Devices” (Dispozitive) -> „Touchpad”. În macOS, puteți accesa setările touchpad-ului din „System Preferences” (Preferințe de sistem) -> „Trackpad” (Touchpad).

Driver-e învechite sau corupte:

Driver-ele sunt software-uri care permit comunicarea între sistemul de operare și componentele hardware, inclusiv touchpad-ul. Dacă driver-ele touchpad-ului sunt învechite sau corupte, acesta poate să nu funcționeze corect. Încercați să actualizați driver-ele touchpad-ului din Managerul Dispozitivelor în Windows sau din setările corespunzătoare din macOS.

Probleme hardware:

Dacă niciuna dintre soluțiile menționate anterior nu rezolvă problema, poate exista o defecțiune hardware la nivelul touchpad-ului sau al plăcii de bază a laptopului. În acest caz, este recomandat să contactați un specialist în service pentru o diagnosticare mai amănunțită și eventuale reparații sau înlocuiri.

În concluzie, lipsa funcționării touchpad-ului pe laptop poate fi cauzată de mai multe motive, de la setări și driver-e învechite până la probleme hardware sau malware. Încercați să verificați și să rezolvați problemele minore, precum setările sau driver-ele corupte, înainte de a căuta asistență profesională. Cu puțină investigare și atenție, puteți readuce touchpad-ul la funcționalitate normală și să vă bucurați din nou de confortul utilizării laptopului.

Date19/09/2023 Views265 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date19/09/2023 Views265 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?