Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Principalele defecțiuni ale laptopurilor:

Acest articol va discuta principalele defecțiuni care sunt caracteristice laptopurilor moderne. Aceste informații sunt destinate utilizatorilor obișnuiți care doresc să știe care este cauza celor mai frecvente defecțiuni. Cu toate acestea, dacă nu aveți abilități speciale pentru a efectua reparații, atunci după ce ați citit aceste informații, nu trebuie să vă ocupați imediat de repararea independentă a acestui echipament. Este nevoie de profesionalism și instrumente speciale.

 

Dacă laptopul nu pornește:

 

laptop

 

 

 

Dacă apăsați butonul de pornire, iar laptopul nu răspunde: ecranul de splash Windows nu apare, răcitorul nu începe să funcționeze, hard disk-ul nu funcționează, atunci acest lucru poate apărea din cauza unor astfel de factori:

 

 

  • Contactul din conectorul de alimentare poate fi deteriorat. În cazul în care o astfel de deteriorare este vizibilă în exterior, atunci poate fi recunoscută la examinarea conectorului. Dacă ieșirea centrală lipsește, atunci nu puteți evita reparația. Cu toate acestea, chiar dacă acest conector nu este deteriorat, aceasta nu este o garanție că nu există probleme cu el. Folosind o pensetă, trebuie să verificați dacă pinul central este slăbit, să verificați calitatea contactelor interne și a conectorului în sine. 

 

  • Butonul de pornire nu funcționează.Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că placa de control este deteriorată. Se repara prin lipirea contactelor butonului de alimentare. S-ar putea să fie necesară înlocuirea plăcii mici.

 

  • Un scurtcircuit care ar fi putut avea loc în baterie. Acest lucru este foarte ușor de verificat. Pentru a face acest lucru, bateria este scoasă din compartiment, iar laptopul este conectat la rețea. Dacă totul funcționează fără defecțiuni – schimbați bateria.

 

  • Sursa de alimentare (externă) sau cablu defect. Acest defect poate fi identificat cu ușurință numai cu prezența unui multimer. Reparația presupune înlocuirea sursei de alimentare.

 

Laptopul pornește, dar sistemul acestuia nu.

 

Dacă luminile se aprind, ventilatorul produce sunete, hard diskul șuieră, dar fără a încărca sistemul, atunci cel mai probabil aveți:

  • Procesorul s-a ars, ceea ce este corectat doar prin înlocuire.
  • Probleme cu RAM – de asemenea un înlocuitor.
  • Probleme cu placa de baza. Aici este deja necesar să se efectueze un diagnostic amănunțit, deoarece există o mulțime de opțiuni. Cele mai evidente probleme sunt placa video sau northbridge-ul.

 

 Funcționarea incorectă a unității CD/DVD. Laptopul nu citește discurile:

Există mai multe motive pentru care unitatea poate să nu funcționeze corect:
– cel mai elementar și, din păcate, cel mai probabil, este uzura ansamblului capului de antrenare. Este posibil ca laserul să se fi ars sau optica să fi fost deteriorată. În aceste cazuri, este cu adevărat mai ușor să cumpărați o unitate nouă decât să schimbați nodurile în cel vechi, va ieși mult mai ieftin.

-Pătrunderea prafului în unitate. Murdăria, praful, insectele reprezintă o amenințare puternică pentru laptopurile noastre. 

Date13/12/2022 Views205 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date13/12/2022 Views205 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?