Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Repararea plăcii video a unui MacBook

Placa video este unul dintre cele mai importante componente ale unui laptop, deoarece este responsabilă pentru afișarea imaginilor pe ecran. Din acest motiv poți întâlni uneori problema că laptopul nu afișează nimic pe ecran. Semnele unei defecțiuni a plăcii video la MacBook.  Chiar și un utilizator neexperimentat poate ușor să observe că nucleul grafic și-a pierdut funcționalitatea. Aceasta se reflectă imediat în funcționarea ecranului:Inlocuire cip video – MacBook Pro A1297 Service Laptop Brasov – RHR Brasov

  • ecran alb sau albastru;
  • artefacte sub formă de linii orizontale sau verticale, cuburi, pixeli etc.;
  • pornire/oprire aleatorie a ecranului, repornire constantă;
  • lipsa imaginii complet.

 

 

În primul rând, problemele apar din cauza drivere incompatibile, firmware-urilor terțe, actualizărilor incorecte. O astfel de defecțiune poate fi remediată de un specialist care are cunoștințe în domeniul programării și va instala software-ul necesar pentru versiunea și modelul potrivit. Câteva motive pentru defectul componentei: cădere, impact sau alt tip de impact mecanic care afectează integritatea plăcii video sau a plăcii de conexiune; contactul cu lichid; intrarea murdăriei, prafului; uscarea pastei termoconductoare; supraîncălzirea cipului în caz de sarcini grele.

De obicei, ultimul scenariu este cel mai frecvent întâlnit în rândul utilizatorilor pasionați de gaming sau de editare. De regulă, toate aceste cazuri sunt caracteristice plăcilor video discrete, care sunt instalate în modelele Pro și în alte linii de laptopuri. Defecțiunile cipului integrat nu pot fi reparate, deoarece înseamnă că întregul procesor a ieșit din funcțiune.

Date30/10/2023 Views42 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date30/10/2023 Views42 Comments0

Autorul articolului:

content-admin

Ai nevoie de o consultare?