Îți găsim rapid service-ul potrivit pentru tine Toată România Alt oraș

Telefonul dumneavoastră nu se aprinde? Soluții de bază

Atunci când telefonul mobil refuză să pornească, poate fi frustrant și stresant. Riscați să pierdeți accesul la contactele importante, la mesaje și la alte informații relevante. Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care este posibil ca telefonul dvs. să nu pornească și fiecare dintre ele poate necesita o soluție diferită. În acest articol, vom analiza aceste motive și vom sugera posibile soluții.

Care ar putea fi motivul pentru care telefonul meu nu pornește?

Baterie descărcată

Unul dintre motivele posibile pentru care telefonul dvs. nu pornește este că bateria este complet descărcată. În acest caz, trebuie să conectați dispozitivul la un încărcător și să îl lăsați câteva ore până când bateria este complet încărcată. Acest proces durează, de obicei, între 1 și 2 ore. Dacă telefonul nu pornește după aceea, este posibil să existe o altă problemă. De asemenea, asigurați-vă că nu este deteriorat cablul de încărcare, deoarece este posibil ca acesta să nu ofere o încărcare în acest caz.

Baterie deteriorată

Dacă bateria este deteriorată, acesta poate fi, de asemenea, motivul pentru care telefonul nu pornește. În acest caz, va trebui să înlocuiți bateria. Acest lucru durează de obicei câteva ore și este mai bine să fie lăsat pe seama unui profesionist.

Un buton de pornire deteriorat

Dacă butonul de alimentare este deteriorat, acest lucru poate face ca telefonul dvs. să nu pornească.

Probleme de software

Uneori, motivul pentru care telefonul dvs. nu poate fi pornit se poate datora unor probleme de software. Acest lucru se poate datora unei actualizări de sistem, unor erori ale sistemului de operare sau altor probleme. În acest caz, puteți încerca să resetați telefonul, să efectuați o resetare sau să reinstalați sistemul de operare. Nu uitați să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor importante înainte de a efectua aceste acțiuni pentru a evita pierderea de informații.

Cum să efectuați o repornire forțată pe smartphone-urile Android

Pentru a reporni dispozitivul, trebuie să țineți apăsat simultan butonul de pornire și tasta de reducere a volumului timp de 10-15 secunde. În funcție de modelul de telefon Android, poate fi suficient să țineți apăsat butonul de pornire timp de câteva secunde. Dacă acești pași nu vă ajută, puteți găsi instrucțiuni despre cum să efectuați o repornire forțată pentru modelul dvs. de telefon, căutând online.

Cum să efectuați o repornire forțată pe un iPhone

Dacă ai un iPhone 8, iPhone 8 Plus sau un model mai nou, trebuie să apeși și să eliberezi rapid butoanele de mărire și micșorare a volumului și apoi să ții apăsat butonul lateral până când logo-ul Apple apare pe ecran pentru a reporni dispozitivul.

Dacă aveți un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, pentru a reporni dispozitivul, trebuie să apăsați butonul lateral împreună cu butonul de reducere a volumului timp de 10 secunde sau mai mult, până când logo-ul Apple apare pe ecran.

Dacă ai un iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus sau un model mai vechi, pentru a reseta dispozitivul trebuie să apeși butonul Home împreună cu butonul lateral timp de 10 secunde sau mai mult, până când apare logo-ul Apple.
Cum să resetezi smartphone-ul la setările din fabrică

Dacă smartphone-ul dvs. nu răspunde la încercările de pornire sau pornește, dar nu pornește, puteți încerca să îl resetați la setările din fabrică folosind butoanele hardware.

Cu toate acestea, este bine de reținut că o resetare a sistemului va duce la pierderea tuturor datelor personale care nu au fost sincronizate cu serverul. Prin urmare, dacă vă este teamă că veți pierde informații importante, este mai bine să vă abțineți de la efectuarea acestei operațiuni.

Pentru a reseta iPhone-ul la setările din uzină, urmați aceste instrucțiuni:

Conectați telefonul la computer cu ajutorul cablului original.

Dacă folosiți macOS Catalina, porniți Finder. Dacă utilizați o versiune mai veche de macOS sau Windows, porniți iTunes. Dacă nu aveți iTunes pe computer, descărcați-l de pe site-ul oficial al Apple.

Reporniți forțat iPhone-ul ținând apăsat butonul de pornire și butonul de volum până când pe ecran apare sigla Apple.
Continuați să țineți apăsate butoanele până când pe ecranul telefonului apare modul de recuperare.
O fereastră de instrucțiuni va apărea pe computerul dumneavoastră. Faceți clic pe „Refresh” (Actualizare) și urmați instrucțiunile.

iTunes va descărca software-ul necesar pentru telefonul dumneavoastră. Dacă procesul de descărcare durează mai mult de 15 minute, este posibil ca iPhone să iasă din modul de recuperare. Dacă se întâmplă acest lucru, forțați din nou repornirea și țineți apăsate butoanele până când telefonul revine în modul de recuperare.

Dacă actualizarea a avut succes, telefonul se va porni fără o resetare. În caz contrar, în fereastra iTunes, apăsați „Restore” pentru a reseta la setările din fabrică. Nu uitați să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor importante înainte de a efectua o resetare.

Este important să rețineți că aceste instrucțiuni vă vor ajuta să vă restaurați telefonul după majoritatea defecțiunilor, dar unele defecțiuni pot fi rezolvate numai de către un centru de service. De asemenea, dacă cineva a încercat deja să vă repare telefonul, este posibil ca unii meseriași să refuze să facă acest lucru din cauza riscurilor implicate. Prin urmare, dacă aveți probleme cu dispozitivul dvs. vă recomandăm să contactați un service centru.

Date10/05/2023 Views357 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Date10/05/2023 Views357 Comments0

Autorul articolului:

Sergiu Popov

MisterFix

Ai nevoie de o consultare?